Lerne gerne Deutsch! - 2

Segédkönyv német írásbeli nyelvvizsgákhoz - 1.
Olvasott szöveg értése irányított fogalmazás (helyesírás)

Új német helyesírás!

A „Lerne gerne Deutsch! - 2” c. Nyelvkönyv azoknak szeretne segítséget nyújtani, akik német nyelvből készülnek (egy- ill. kétnyelvű) nyelvvizsgákra (Magyar Állami Nyelvvizsga, Zertifikat Deutsch, ÖSD); érettségire; egyetemek, főiskolák felvételijére; valamint azok német alap- és záróvizsgáira.
Ez a segédkönyv ezen vizsgák írásbeli részvizsgái közül az olvasott szöveg értését, ill. az irányitott fogalmazást (levélírást) veszi célba.
A „Lerne gerne Deutsch! 2” c. könyv készítésekor azt a célt igyekeztünk elérni, hogy megismertessük az írásbeli vizsgák szövegértés és szövegalkotás részeinek követelményeit. A szövegértés fejezetben autentikus szövegeket használtunk. A szövegekhez készült feladatok a különböző értési stratégiákat hivatottak gyakorolni.
Az irányított fogalmazás rész - a gyakorlásképpen megírandó levelek listája mellett - hasznos levélmintákat és példamegoldásokat tartalmaz.
Azt kívántuk elérni, hogy elégedett vizsgázók válhassanak azokból, akik könyvünket használják a vizsgákra való felkészüléshez.